att älska analogt

En av de finaste grejerna med att fotografera analogt är pirret i magen efter att man skickat in en fotopåse. Längtan efter de fotografier som blev perfekta, acceptabla eller katastrof. Den senaste rullen jag skickade in använde jag i en helt ny kamera, så jag är inte ens säker på om det kommer bli några bilder alls. Men jag kan bara sitta glatt och vänta!
  
Lite annat analogt sålänge.. 
 
 

I Göteborg såg jag musik, jag såg dans.

        
       
 
       
 

in other news..

Jag har lyssnat på det läckta albumet "Trouble Will Find Me" av The National konstant i flera dagar nu.
Jag blir så tramsig av riktigt bra album, så just nu är det det enda jag kan lyssna på. Det släpps på riktigt idag och om man känner att en intensivt deppig period är något som lockar så borde man lyssna på det fantastiska albumet.
 
If I stay here I'll never leave / If I stay here trouble will find me

fredag på Carib Kréol

I fredags kunde jag äntligen byta ut mitt tågkort mot ett av studenttyp och dessutom "tjäna" några kronor på mellanskillnaden och därför festa till det med att gå på Matildas födelsedagsmiddag. Det gick jättebra på alla sätt förutom en extrem värme och schlagerskrikiga tanter. Även om min budget inte höll för utgång (och för att jag skulle upp tidigt dagen efter) så fick jag en trevlig kväll med vänner och lite nya människor. Och maten var god. Vilket nästan är viktigast.
 
 

slutet på allt roligt.

Just nu så är jag otroligt pepp inför den helgen som kommer. Imorgon, fredag, ska jag först ha en heldag med några av mina klassisar. Vi ska luncha och gå på museum. På kvällen ska Matilda firas med restaurang och utgång. På lördag fortsätter festligheterna! ESC med två kompisar. Kärleksmums & alkoholfri cider. Det finaste fikat som finns. Men! Imorgon ska jag lämna in ett arbete som jag just nu sitter och verkligen försöker trycka ut ur huvudet. Eftersom jag skjutit det framför mig. Som med allt annat. Igår-Terese är dum i huvudet. För Idag-Terese klara inte det här!

Just nu känns det som att detta arbete kommer inte bli klart, jag kommer inte kunna lämna in det, gruppisarna blir arga och jag får aldrig göra något roligt igen. Någonsin. Jävla igår-Terese.
 
En gång var jag och Matilda unga och coola.

cooler couleur

Idag har jag bättrat på hårfärgen. En gång för flera år sedan så började jag hennafärga håret, och nu går det inte att sluta eftersom jag blir ledsen så fort jag ser utväxt. Sjukt löjligt. Men vi har alla våra grejer! 
Jag klippte till håret på sidan. Och örat. Det såg väldigt dramatiskt ut med blod som rann ner längst halsen. 
Som ni förstår så har det varit en otroligt händelserik dag i mitt liv. 
 
Som en hyllning till min röda hårfärg så publicerar jag en fantastiskt "poseig" bild som jag precis tog.
OBS. Jag är ej naken. Eller? Naken axel. Det bjuder jag på.
OBS 2. Jag ser ut som Mads Mikkelsen. Helt nöjd.
 

En anledning till att jag behöver feminism..

För att jag är trött på få uppdrag som innefattar datoranvänding med kommentaren "Ja, om det är för krångligt så får karlen din hantera det." (Och detta utan att jag ens nämnt könet på min sambo.)

dagens soundtrack: vårig söndag.


bröd & CAD

Denna morgon uppptäckte jag att växterna i lägenheten börjar blomma. Så fint det kändes! Och så tråkigt att jag var tvungen att sitta inne hela dagen och CAD:a! Jag hann baka ett bröd till. Har tydligen kommit in i en ny baka period. Fyllt frysen med bröd. Men egetbakat bröd på morgonen är ju så mysigt. 
 
 
 

Skål för den staden - Skål Göteborg!

Jag har haft en så sjukt bra helg i Göteborg. Jag åkte dit för att hälsa på min bästa kompis Elin och upplevde Tynnered, spårvagnar, gospel, Haga, våren, sopp- och desserbuffé, folktronica, dinner for two och en Kung Fu film. För jävla trevligt hade jag det. Fyra dagar av att bara ha det gött och gå runt i en stad där inte alla känner en var verkligen något jag behövde. Jag tog en massa bilder. Men de ska sorteras innan de läggs upp. Men jag gjorde ett Göteborg-kollage!
 

Hälsen, glada vindar, ut till landet, ut till fåglarne, att jag älskar dem.

Valborg för mig är en dag då man kan förbereda sig inför första maj. Gå och lägga sig tidigt och drömma om socialism, sen kasta sig ur sängen tidigt den 1:a och springa ner till Folkets park. I år var det också så. Jag hann med lite ölbrännboll på eftermiddagen, då jag inte ville vara med själv så tog jag tiden och hejade på favoritlaget. Som för övrigt vann.